Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Reč Milomira Kragovića, urednika knjige Vlaška magija I

Magija koja traje

Nema naroda na ovome svetu koji nije verovao u magiju. Od mita do stvarnosti. Sve ono što je natprirodno i tajanstveno, vekovima je provociralo čoveka. Juče i danas.

Vlaška magija I

Vlaška magija I

Bez obzira na razvoj nauke i tehnologije, magija je uvek imala neobjašnjivo magijsko dejstvo na sva čovekova čula. Novi milenijum je vek robota, ali je jedinka sve usamljenija, uprkos činjenici da nas naprosto bombarduju svakovrsnim informacijama.
Globalizacija potiskuje emocije i pojačava depresiju. Mnogo je više zagonetki od odgonetki. Pritisnuti čovek traži spas u spiritualnom, jer mu je svakodnevica previše opora i pragmatična do ludila.
Vlaška magija je čudo ili čudesna. Po trajanju, jedinstvenim ritualima, po verovanjima, vračarama i bajalicama. Timočka krajina jeste rodno mesto vlaške magije, ali se ona sjajno razaznaje diljem Srbije i preko granice. Odupire se internetu i globalizaciji, jača je od horoskopa i gledanja u zvezde.
Jasna Jojić Pavlovski uporni je istraživač raznorodnih odličja vlaške magije. Njena knjiga “Čuda vlaške magije” koja je imala pet izdanja predstavlja autentični iskaz, objektivno svedočanstvo, ona je višestrana, nije senzacionalistička, ali je prepuna neverovatnih obrta, nudi onostrani svet, obilje činjenica, ispovesti, svakodnevnu dramatiku jednog originalnog kraja, kompleksni život i verovanje Vlaha u istočnoj Srbiji. I zato je bila bestseler.
Autoru čitaoci veruju.
U ovom dopunjenom izdanju, publicista Jasna Jojić Pavlovski objavljuje svoja nova otkrića u dve knjige. Taj magijski komplet je više od intrige, jer život je prepun senzacionalnih tajni koje samo treba otkriti.
Krenite u novu avanturu. Ne znam da li će vam biti bolje kad pročitate ove knjigu, ali “Vlaška magija” ima snažnije dejstvo od bensedina.
Magija koja traje. Zbog toga, knjige ove vrste stalno će se dopisivati.
Milomir Kragović

 

Share

Knjige, tekstovi, intervjui…