Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Rubrike

Jasna Jojić je u dugoj novinarskoj karijeru objavila više od 10.000 rubrika u Kompaniji “Novosti”, najveći broj u dnevnom listu “Večernje novosti”, potom u nedeljnicima “Svedok” i  “Revija 92″, i u periodičnim izdanjima – raznim visokotiražnim mesečnicima.

Interesovanje novinarke i zahtevi uređivačke politike bili su širokog spektra, od dnevnih aktuelnosti do naučne publicistike, od alarmantnih pojava do teorija zavere.

Jasna Jojić se ipak u svakom tekstu trudila da temu sagleda iz svakog ugla, da što podrobnije informiše čitaoce na što zanimljiviji način ne bi li ih “naterala” da se edukuju, informišu… ali da donose svoje zaključke. Pri tom je često iznosila i  svoj kritični stav ukoliko se on zasnivao na pokušaju da se društvo na globalnom i lokalnom nivou menja i da generacije budu humanije i ekološki svesnije.

U ovoj kategoriji pohranjeno je mnogo tih “večno aktuelnih” tekstova po izboru novinarke. Daleko veći broj tekstova iz takozvanog istraživačkog novinarstva u kojima je Jasna Jojić otvarala ili pratila razne afere, organizovani kriminal, ekonomske marifetluke, genocidne i mnoge druge pojave u Srbiji i u svetu, ovde, po želji autorke, neće biti prezentovani.

Oni će, nada se Jasna Jojić, uskoro biti nezanimljiva prošlost koja će interesovati još samo pravosuđe i pregaoce savremene istorije i istraživače. Dodaje i : „oni će faktografske tekstove nalaziti tamo gde je i mesto ružnim pojavama – u arhivima.“

Knjige, tekstovi, intervjui…