Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Pevačica Mina Kostić

Pevačica Mina Kostić preporučuje

ENERGIJA RTANJSKOG ČAJA

Lepotu, imunitet i poziciju na estradi duguje veri u prirodu
Piše Jasna Jojić
objavljeno u “M.B.”, 2011

Mina Kostić

Mina Kostić

Na srpskoj estradi prepoznatljiva po iskrenosti i samokritičnosti, ličnost koja intenzivno radi na samokontroli, usavršavanju svog karaktera i obrazovanja, humanista i borac za jednakost Roma, moralni pobednik tv rialiti šoua „Farma“, osoba koja je čvrstom voljom, od usvojenog, desetog, deteta iz siromašne porodice postala popularna folk zvezda a od devojčurka se transformisala u atraktivnu ženu,…dakle, Mina Kostić veruje isključivo biljkama!
Ne samo da nikada ne pije lekove već, rekla je za „Magično bilje“, nikada ne uzima čak ni sintetičke vitamine. Zdrava je i to stanje i sada, pošto je zagazila u četvrtu deceniju života, održava čajevima među kojima joj je najomiljeniji rtanjski.
* Kada ste počeli da verujete u moć rtanjskog čaja?

– Prvo mi se jako svideo njegov ukus i pila sam ga povremeno. Ubrzo sam shvatila da mi upravo ta mešavina trava daje neku snagu, da može da me umiri, da mi poboljša raspoloženje, podigne imunitet kad se osetim malaksalom, i godinama ga koristim kao glavni napitak tokom dana. Često ga pijem i umesto vode i uvek ga nosim sa sobom na turnejama.

* I svoju kožu negujete biljnim preparatima?

– Ne koristim ništa sintetičko ni iz kozmetike. Lice i telo mažem biljnim uljima a u kući uvek imam i poznate Šaljićeve preparate od trava. Mast po toj recepturi pomogla mi je posebno tokom trudnoće pa mi je koža i posle porođaja ostala lepa.

* Preferirate i biljnu hranu?

– Voće jedem u ogromnim količinama a od kako spremam hranu i za Anastasiju, jedem i puno povrća. Ali ne držim nikakve dijete niti sam opsednuta zdravom hranom. Lično mislim da je taj trend izvikan i da svaki čovek treba da osluškuje svoj organiza. Ja obožavam da jedem skoro sve a posebno volim testa.

* Kako onda održavate tako vitku liniju? Trenirate?

– Ranije sam redovno išla na aerobne vežbe ali sam prestala kad sam ostala u drugom stanju. Sad mi je glavna rekreacija igra sa ćerkom. Trošim se i na poslu. Za deset godina, koliko sam na estradi, navikla sam da budem konstantno aktivna. I uz sve to, na sreću, nisam sklona gojenju pa se za sada ničega ne odričem.

* Šta savetujete onima koji nisu tako srećno genski predodređeni?

– Čajeve koji ubrzavaju metabolizam i posebno čaj od nane koji pročišćava sistem za varenje. Anastasija i ja i njega redovno pijemo. Važno je međutim i da čovek izgradi svoj karakter. Slabljenje je stvar volje. Kašiku treba probušiti ali ne verujem u rigorozne dijate. Mislim da su one kratkotrajne. Ni opsednuto treniranje nije rešenje. Bar po iskustvu koje ja imam sa aerobikom, osoba sa viškom sala treba da krene na fizičku rekreaciju, ili, po želji, u teretanu, tek pošto oslabi. U protivnom ne grade se mišići već se nagomilava masa a to retko ko želi. Verujem dakle da čovek prvenstveno mora biti psihički zadovoljan. Treba da zavoli i sebe i druge. Jedino tako jača volju, počinje u svemu da se usavršava a onda dobija i unutrašnju i spoljašnju lepotu.

SAVET MLADIM MAMAMA

Zdravlje svoje dvogodišnje Anastasije Mina čuva čajem od kamilice. To joj je kaže davala od prvog meseca a pošto joj je ćerka ojačala u obaveznu dozu čaja, svakog dana joj dodaje i limun i med.

Share

Knjige, tekstovi, intervjui…