Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

O knjizi Magija biljaka – i lek i amajlija

Knjiga o moćima 33 biljke sa 333 recepata i amajlija i 3333 zanimljivosti o njima

“Magija biljaka – i lek i amajlija” Jasne Jojić izašla je u dva izdanja, prvo je objavljeno u novembru 2009. a drugo u avgustu 2010. Izdanja su nepromenjena, razlikuje se samo boja korice.

Magija bilja

Magija bilja

“Magija biljaka – i lek i amajlija” je kompilacija etnoloških istraživanja Jasne Jojić o narodnoj medicini, iskustva nasleđenog od njene bake Drage Stojanović Vrkljan koja se bavila travarstvom i nekih od mnogih tekstova o bilju koje je prethodnih decenija objavljivala u visokotiražnim časopisima. U knjizi su priče o 33 biljke – legende i narodna verovanja o njima, recepti o njihovoj zdravstvenoj i religijskoj upotrebi i saveti za one koji u prirodi traže lek za telo i dušu.

Autorka nam otkriva kako da napravimo meleme kojima možemo da preduhitrimo i suzbijemo bolesti.

Magija bilja

Magija bilja

Bez tajni opisuje kako da, poput naših predaka, sami izvedemo rituale koji poboljšavaju koncentraciju i intuiciju, podižu samopouzdanje i ulivaju optimizam u mračnu i dosadnu svakodnevicu. Prenosi nam i drevna znanja kako da od biljaka napravimo amajlije i toteme koji otvaraju put do sreće, spokoja, ljubavi, blagostanja i do harmonije sa okolinom i sa samim sobom.

Govori se u ovoj knjizi i o svetom odnosu koje su prema flori imali vračevi vavilonske i faraonske kulture, monasi katoličke i pravoslavne crkve, hodže, budistički sveštenici i mudraci civilizacije – od antičkog filosofa Aristotela, preko srednjevekovnog alhemičara Paracelzusa, pa sve do savremenih naučnika. A oni su, napokon, dokazali da su biljke živa bića i imaju više čula nego ljudska vrsta, da mogu da čitaju čovekove misli i pomažu mu poput vernog prijatelja, pa je opravdana nasleđena rutina žena iz Timočke Krajine koje, kad ih beru izgovaraju:“Biljčice, po Bogu sestrice”.

knjiga ima 152 strane, broširan povez

Cena knjige 350 RSD


Originalne knjige „Vlaška magija 1“, „Vlaška magija 2“, „Čuda vlaške magije“, „Magija biljaka – i lek i amajlija“, „Magijski kalendar za crvena slova“, „Magijski kalendar za srećne dane“ i sve druge knjige čiji je autor Jasna Jojić naručuju se na telefone: 065/ 216-416-0 i 011/ 2452- 019 i kupuju na kiocima „Future plus“ i u „Maxi“ i „C marketima“. Knjige Jasne Jojić koje se prodaju preko internet sajtova, na uličnim tezgama i sajmovima i u STR prodavnicama,… su pirati – falsifikati i u njima nećete čitati originalne tekstove.
zp8497586rq
Share

Knjige, tekstovi, intervjui…