Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Naučnici napokon otkrili jedan od najčešćih uzroka gubitka seksualnih moći

BURMA ZAMKA ZA IMPOTENCIJU

Piše Jasna Jojić
objavljeno u Kompaniji “Novosti”, 2005.

Beloruski naučnici utvrdili da je jedan od glavnih uzroka impotencije u 17 evropskih zemalja, nošenje burme koja konstantno koči protok energije na kažiprstu gde su inače urološki važni nervi i krvni sudovi.

Posle vekovnih napora da se pronađe bar jedan fiziološki razlog za gubitak seksualnih moći, beloruski naučnici napokon su napravili prvi pomak. Kako su obelodanili polovinom oktobra, okončali su istraživanje nad nekoliko desetina hiljada impotentnih u 17 zemalja širom Evrope, i uspeli da dokažu da je jedan od uzroka te kobne bolesti – konstantno nošenje venčanog prstena!
“Burma smanjuje protok energije kroz četvrti prst i leve i desne ruke, pošto kroz taj prst prolazi takozvana bubrežna linija nerava i krvnih sudova, koja kontroliše muškarčevu urološku i seksualnu sferu.”, navodi se u zaključku studije koju je potpisalo više od sto beloruskih istraživača, lekara i biologa.
Oni su se protekle dve godine, koliko je projekat trajao, raštrkali po zemljama Evrope anketirajući impotentne. Tokom projekta njima se pridružio i tim Engleza. Britanski naučnici, iako u početku skeptični, pošto su videli rezultate i zasebno ispitali svoje impotentne sugrađane, potvrdili su otkrića svojih istočnih kolega.
U zaključku projekta o impotenciji, dodaje se i da ukoliko muškarac uopšte ne skida prsten, nema nikakvu šansu da izbegne gubitak seksualnih moći, pa čak i obolenja prostate, česte upale mokraćnih kanala, (a u doduše nižem procentu) i kamen u mokraćnim kanalima.
Kod onih koji burmu nose samo kraći period tokom dana impotenciju je moguće eliminisati čim se ukloni prsten koji steže. Zato beloruski stručnjaci preporučuju da oni kojima supruge ne dozvoljavaju da se zauvek oslobode ovog metalnog okova, skinu burmu bar dok spavaju. Ukoliko bi prstenjak normalno funkcionisao bar osam sati dnevno, seksualna moć mogla bi biti vraćena a definitivno bi se izbegle pomenute teško lečivi a bolni urološki problemi.
Beloruski istraživači svoj su projekt povezali i s mišljenjima o navici nošenja bračnih znamenja i tradiciji pojedinih nacija. Ona ih je, rekli su na konferenciji za novinare u Londonu, i inicirala da započnu projekt. Tako se ispostavilo da u narodima gde religija ili običaji nalažu konstantno nošenje burme, kao primera radi rimokatolička doktrina, ima i najveći broj impotencije. U Skandinaviji i među protestantima, valjda zbog liberalnije seksualne revolucije, manje je brakova, manje građanskih dogmi, pa samim tim i manji broj obolelih muškaraca. Sloveni, koji po istraživanjima, venčani prsten ne nose duže od četiri sata dnevno, imaju daleko manje problema, a potencija ih služi do duboke starosti i imaju brojne potomke. Odnosno njihove žene danas najčešće idu na abortuse. Impotencija je nemogućnost postizanja erekcije ili ejakulacije ili i jednog i drugog.
Inače po podacima Svetske zdravstvene organizacije, muškarci, sa seksualnim poremećajima imaju različite simptome, pojedinačno ili u kombinaciji: gubitak libida, nemogućnost postizanja ili održavanja erekcije, nemogućnost ejakulacije, prerana ejakulacija ili nemogućnost doživljavanja orgazma.
“Polna disfunkcija (poremećaj polne funkcije) može biti posledica sistemskih bolesti ili njihova lečenja, bolesti polno-mokraćnih organa, žlezda s unutrašnjim lučenjem ili psihičkih poremećaja.”
“Ranije se smatralo kako su uzroci impotencije kod većine muškaraca psihogeni. Danas se veruje kako u čak 85 odsto uzrok impotencije leži u fiziološkom, organskom poremećaju. A ti telesni uzroci se dele na hormonske poremećaje (smanjenje nivoa testosterona u krvi), zbog povećanje izlučivanja prolaktina, hormona žlijezde hipofize koji može dovesti do impotencije, i kao posledica nuspojava lekova (za smanjenje visokog krvnog pritiska, i za psihijatrijske bolesti).
Pored toga uzroci mogu biti i neurološki (uključujući ozlede određenih delova mozga, moždine, ili oštećenja nerava . Veliki procenat muškaraca postaje impotentan zbog dijabetesa ali i zbog poremećaja krvnih žila, upravo onih koji prolaze i završavaju se u prstima šaka: “muškarci s ovim poremećajima pate od potpunog nedostatka erekcije, smanjenog ukrućenja penisa ili gubitka erekcije tokom snošaja. Najčešće je uzrok ateroskleroza (suženje ili začepljenje arterija)”.
Obzirom da su ova medicinska istraživanje poznata ne samo savremenoj medicini već se nalaze i u drevnijim knjigama, neki komentatori beloruskog projekta, sarkastično su primetili da nije nemoguće da je burma i uvedena u običaje venčanja širom sveta, upravo zato da bi se muškarcima vremenom smanjivao libido, kako bi prevara bilo što manje a brak opstajao što duže.

ALTERNATIVA
Prastara istina
Štetnost konstantnog nošenja venčanog prstena, odavno su pominjali alternativci, posebno bioenergetičari. Sa tiom se saopštenjem, posle obelodanjivanja projekta beloruskih naučnika, oglasio i čuveni bioenergetičar Sergej Gagarin, koji je svetsku slavu stekao lečeći Donalda Trumpa, američkog biznismena i milijardera. I Gagarin tvrdi da je bračnu impotenciju izbeći ako se oslobode energetski tokovi u životu, i skinu se “okovi” kakva je primera radi burma.

DVOSTRUKA OPASNOST
Burma na penisu

Prošle nedelje, agencije su prenele skandal koji je zbog burme doživeo jedan Rumun. Bukureštanski doktori morali su da izvrše čudnu intervenciju – da pacijentu skinu venčani prsten, ali ne sa prsta već sa penisa. Pacijent, koji je inače oženjen i ima dvoje dece, rekao je lekarima da je do nesreće došlo pošto je jednu noć prespavao kod svoje ljubavnice. Pretpostavlja se da je ona besna što švaler nije hteo da skine venčanu burmu čak ni kad je s njom, “oslobodila” njegov prstenjak desne ruke, i ko zna kako vešto, dok je on spavao, burmu navukla na njegov polni organ. Više nego originalna osveta.

Share

Knjige, tekstovi, intervjui…