Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Jedna od mnoštva amajlija naših predaka

KRPICA CRNA K’O UGLJEN
DA NE BUDEŠ IZGUBLJEN

Nije loše poslušati glas tradicije, pa za Novu godinu izraditi amajliju koja će uticaj talasa koje vidimo kao boje, načiniti našim saveznicima. Za one koji su opsednuti crnom, okultisti preporučuju amajliju napravljenu od ugljena. Iskopan iz zemlje ili kupljen u apoteci, svejedno, parčence ugljena treba ostaviti pored prozora u noći punog Meseca. Sutradan u ponoć, ispred tri upaljene crvene sveće, spakuje se u malo parče deblje crne tkanine, koja se uveže sa mnogo zelenog konca tako da ugljen ne ispadne. Onda se smotuljak ljuljka ispred sveća dok osoba devet puta izgovori:

„Amajliju sam sebi napravi-o(la)
da mi srce u ovoj godini ne pati
iz Zemlje sam ugljen crni dobavi-o(la)
i on će mi zauvek blagostanje dati“.

Slična amajlija može se napraviti i za one koji su pod jakim uticajem bele boje. Sve je isto, ali se umesto ugljena koristi komadić krečne stene, ili školske krede. To „jezgro kalcijuma“,„zrači“ se tokom dana, na prozoru koji je najduže osunčan i mora se skloniti sa simsa pre zalaska Sunca. U ponoć, kada se pravi amajlija, uvija se u belu tkaninu koja se vezuje crvenim koncem, jer ta boja simboliše akciju i aktivnost. Boja sveća je ista a u bajalici se samo umesto reči ugljen, koristi reč kreč.
Oni koji vole drečave boje, amajliju mogu da naprave od bilo kog kamička ili poludragog kamena. Najbolje od ćilibara ili žada.
Te talične elemente Zemlje treba držati 24 sata na prozoru, uviti u tkaninu boje približne onoj koju imaju, i obavezno uvezivati plavim koncem, jer taj kolor simboliše svemir.
Svaka od ovih amajlija može se nositi u novčaniku s ličnim dokumentima ili prišivena za deo odeće. Ali, najbolje je nositi je u medaljonu na lancu, oko vrata ili u narukvici. I to na nakitu izrađenom od zlata ili bakra. Jer, spektar zračenja, vidljiv jedino ljudskom oku, zlato i nešto slabije bakar, po tvrdnji drevnih alhemičara i modernih naučnika, neodoljivo privlače. Ti talasi biće preneseni i na glavni sastojak amajlije i učiniće život srećnijim i radosnijim.

Share

Knjige, tekstovi, intervjui…