Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Eksperti sve ubeđeniji da je seks lekovit

ORGAZMOM PROTIV NEUROZA

Piše Jasna Jojić, objavljeno u Kompaniji „Novosti“,2007.

lekovito

lekovito

Zaplašeni smanjenim interesovanjem za seks i natalitetom EU organizuju seminare za obuku u čulnim uživanjima. Seks se uči poput bilologije i prepisuju se kao lek za frustracije Muškarci moraju znati gde je tačka “G” a žene gde je “K”.

Kod buđenja čulnosti više ne pomažu ni fetiši ni tablete već samo seminari na kojima ljude podučavaju kako da izbegnu seksualne frustracije. Polaznici saznaju gde su najosetljivije tačke ljudskog organizma, a muškarci već za tri časa nauče da napipaju tačku “G” na samo 2-3 santimetra od ulaza u vaginu.

Rezultati istraživanja koja godinama seriozno vode pojedine organizacije Evropske unije sve su poraznija – skoro polovina stanovnika bogatog zapada, iako ima seksualni nagon, ne zna kako i gde da ga zadovolji. A podaci istraživača Univerzitet u Mančesteru ustanovili su porast impotencije i frigidnosti kao ozbiljnih bioloških bolesti.

Oni su obelodanili su da oko 30 odsto muškaraca starosti preko 35 godina, iako ima želju za seksom, ne može da ga realizuje, a da čak 49 odsto žena iste dobi, ne može da doživi orgazam jer uopšte nema želju za seksom. Normalno se dakle ponaša samo onih preostalih 20-tak odsto!

Da stvar bude alarmantnija ista se situacija reprizira i u siromašnijim zemljama kontinenta – polno frustrirani postali su (doduše po nepotpunim i nepouzdanim anketama) i doskora slavni “mačomeni” iz Srbije i Crne Gore kao i Mađarske, Ukrajine i Ruske, tradicionalno, strastvene “gerle”. Posustaju, tvrde istraživanja, čak i Albanci koji se inače vekovima množe radi zadovoljenja “visokih” nacionalnih interesa.

Sve u svemu, rezultati ova dva projekta predviđaju stravičan mortalitet najstarijeg i najcivilizovanijeg kontinenta. Ali ukazuju i da je suzbijanje jednog od najačih prirodnih nagona, želje za seksom, plodno tle za rađanje mnogih psihičkih poremećaja: od frustracija, preko depresija, do ozbiljnih psihoza. Zato su se u problem uključile i institucije sa brojnim ekspertima koji se trude  da pojedincu pojasne kako da ovu prirodnu težnju povrate i zadovolje.

fasthomeworkk.com

Oni kažu da narod mora prevazići vladajući trend još od pre tri decenije (koji kao stimulanse propagira seksipilan veš, duboke čizme, kožne miniće, bičeve ili lanace, pa potom i veštačke penise, vibratore, aparate koje infracrvenim zracima greju i iritiraju osetljive tačke na telu). Eksperti negiraju i dejstva farmaceutskih proizvoda. Kažu da se lekovi i masti za buđenje čulnosti i ubrzaniji rad spornih hormona, nisu pokazali deletvornim. Vijagra, (lek koji je pre desetak godina osmišljen da leči srčane smetnje a kliničkim testiranjem, na pacijentima, ispostavilo se da podiže potenciju  muškaraca) nije baš  efikasan. A takozvane ženske vijagre, preparati poput “avil-mila”, “dona-kreme” i “vigore” (koje se mogu naći u evropskim pa i u našim apotekama), potpuno su nedelotvorni.

Eksperti više instituta oformljenih u EU tvrde dakle da se ljudi moraju vratiti svojim prirodnim, biološkim nagonima pa su formirali timove koji po tamošnjim državama, na Balkan, pa i u Srbiji, treba da ostvare taj cilj. Radi se o raznim seminarima koji  ljude podučavaju kako da izbegnu seksualne frustracije, baš kao što ih niz sličnih podučavaju  raznim zanatima, ili kvalitetnijem življenju.

Na desetine ovih institucija znanjem opskrbljuju stručnjaci od endokrinologa do praktikanata drevnih istočnjačkih učenja poput kamasutre.

Jedan od najstarijih i najčuvenijih među ovim institutima je je “Parabola forum Cirih”, iz Švajcarske. Njihov najpoznatiji instruktor je Lu Padžet, dama u poznim 50-tim, koju, kako sama kaže, seks više ne opseda ali je ona profesionalac i želi da prenese svoja znanja. Da joj to zaista i uspeva “priznalo” je na hiljade njenih polaznika: više od 65 odsto njih je pod palicom tog sjajnog psihologa, lekara i praktičara, zaista postalo zadovoljno svojim seksualnim životom.

zp8497586rq
zp8497586rq
Share

Knjige, tekstovi, intervjui…