Knjige – magija, mitologija, religija
Telefon: +381 (0)65 216 416 0

Naučnici otkrili uzrok homoseksualnosti

ZA SVE SU KRIVI GENI

Piše Jasna Jojić, objavljeno u Kompaniji „Novosti“,2006.

 Najnovija istraživanja koja se vode na više svetskih univerziteta definitivno potvrđuju da seksualna orijentacija, i kod ljudi i kod životinja, zavisi od genetičke osnove. Više hiljada DNK analiza rađenih kroz eksperimente u Americi i Italiji, pokazale su, kako objavljuje specijalizovani časopis “Hjuman Genetik”, da se geni majki čiji su sinovi homoseksualci razlikuju od gena majki čiji sinovi to nisu. I još drastičnije, da su žene u porodicama, gde ima gejeva po prirodi plodnije, od žena iz porodica u kojoj nema homoseksualaca. Prevedeno na narodni jezik, to znači da priroda kroz takozvani “gej gen” reguliše rađanje i natalitet na planeti!
“Gotovo jedna četvrtina majki koje su imale više od jednog sina za čiju se seksualnu orijentaciju ispostavilo da je homoseksualna, obrađuju 'X' hromosom u svojim telima, uvek na isti način”, rekao je Sven Boklandt, jedan od istraživača na Kalifornijskom Univerzitetu u Los Anđelesu, ponosan jer se sada napokon potvrđuje teza na kojoj već decenijama insistira nemali broj naučnika, da postoji gen koji tačno kodira da li će osoba biti homoseksualne ili heteroseksualne orijentacije. Protekle nedelje međutim, novosti su stigle i iz Univerziteta u Padovi. Tamo su prethodnih meseci pokušali da razreše Darvinistički paradoks posle otkrića gej gena: ako je homoseksualnost (genetski)slepa ulica, kako se oni i dalje rađaju. Po rečima Andrea Kamperia Čianija,  vođe tima italijanskih istraživača, isti faktor koji utiče na homoseksualnost kod muškaraca, čini žene plodnim. “Istrživali smo 98 homoseksualnih i 100 heteroseksualnih muškaraca i njihovih porodica, sveukupno 4600 osoba. Utvrđeno je da ženski članovi u porodicama u kojima su se rodili gej muškarci, u proseku, imaju više dece nego članice porodica heteroseksualaca. Majke homoseksualaca imale su prosječno 2,7 dece, dok su majke heteroseksualaca imale 2,3 dece. Njihove sestre, dakle- tetke homoseksualaca, u proseku su imale dvoje dece a tetke heteroseksualaca imaju 1,5 dece. Znači gen 'nadoknađivanja' prenosi se i na drugo koleno u porodicama gejova”.

 Antrfile

Bolest

Otkriće “gej gena” u budućnosti će sigurno doprineti da se promeni stav prema homoseksualnosti koja se odavno  smatra psihosomatskom bolešću, iako se kao pojava beleži od samog nastanka civilizacije. Prvi koji je u to posumnjao bio je psihoanalitičar Sigmund Frojd koji se suprotstavljao “lečenju” koje se kretalo od vradžbina do elektrošokova, ali je verovao kako homoseksualnost ima svoj uzrok. Tek 1973. godine, Američko psihijatrijsko društvo skida homoseksualnost s liste mentalnih bolesti i rasprave naučnika o uzroku, prebacuju se u biološko-medicinske labaratorije.

zp8497586rq
Share

Knjige, tekstovi, intervjui…